‘Extra gastvrij met het juiste koekje’ - 30 maart 2018 - Hoppe

Geen koekje bij de koffie? Dat is voor meer dan 90% van de Nederlanders een teleurstelling, blijkt uit onderzoek. Maar hoe kiest en presenteert u als horecaondernemer het perfecte koekje bij uw koffie of thee? Hoppe Professional helpt met een uitgebreid assortiment zoete en hartige koekjes. Klassiekers als stroopwafels en speculaasjes en eigentijdse smaken als caramel zeezout. Hygiënisch per stuk verpakt of juist los, voor een meer ambachtelijke uitstraling. Altijd verrassend.


‘Stroopwafels, speculaasjes en koffiekoekjes zijn populair, maar het kan een stuk spannender. ‘Onze tip? Lees het DNA van de koffie en zoek naar de gouden combinatie. Elke koffie smaakt anders. Dat heeft te maken met de branding en de herkomst van de bonen. Op de verpakking kun je zien of het om een donkere branding gaat of om bijvoorbeeld een koffie met een fris, fruitig of bloemig karakter. Ken je het karakter van de koffie, dan kun je met smaken gaan spelen. Specifieke aroma’s die de brander heeft meegegeven, haal je naar voren door voor complementerende of versterkende smaken te kiezen. Geef eens een citruskoekje bij een koffie met frisse tonen of kies voor pure chocolade om de bittere smaken in uw koffie te versterken.’

Perfect communicatiemiddel

Een koekje bij de koffie is niet alleen lekker, het is ook een perfect communicatiemiddel. Met een verpakt koekje kun je gemakkelijker een boodschap meegeven of een communicatiemoment creëren. Neem bijvoorbeeld een verpakt koekje met een fair trade symbool. Dat is ook een mooi gebaar naar uw gasten. Anderzijds straalt een onverpakt koekje weer wat meer ambachtelijkheid uit. Er is geen goed of fout bij het kiezen tussen verpakt of onverpakt, alleen de keuze die het beste past bij uw zaak.

Blikvanger

Presentatie is belangrijk vindt Hoppe. Een originele manier om koekjes te presenteren, is door een trommel te openen aan tafel en zo uw gasten zelf de keuze te laten maken, vanwege de hygiëne en variatie zijn de Hoppe per stuk verpakte koekjes hiervoor uitermate geschikt. ‘Nog een tip: presenteer onverpakte koekjes niet in een trommel, maar in doorzichtige potten en zet ze als ware blikvanger – met een tang – naast het koffiezetapparaat. Dat ziet er prachtig uit en heeft een vers huisgemaakt karakter. Zorg tenslotte voor een gevarieerd aanbod. Zo geef je je gasten een keuze. Je moet je gasten in de watten leggen. Hoppe bewijst: met een klein koekje bij de koffie of thee maak je het verschil.’